Bijenmarkt in Hengelo

Op 30 april 2022 organiseerden de leden van de Bijenvereniging De Vooruitgang uit Hengelo Gld. de eerste Bijzondere Bijenmarkt Bronckhorst.

Het plein rond de Remigiuskerk in het Achterhoekse marktdorp Hengelo was op zaterdag 30 april van 10.00 tot 16.00 uur volledig gewijd aan bijen.

Eeuwfeest/geschiedenis

Precies een eeuw geleden richtten aantal imkers de bijenvereniging De Vooruitgang op. Samen hebben de leden honderd jaar hun tijd en energie gestoken in het houden van honingbijen. De afgelopen tien jaar staat het vak van imker weer volop in de belangstelling. Het aantal leden is bij de landelijke verenigingen verdubbeld.

Bijzondere Bijenmarkt Bronckhorst is een evenement om het eeuwfeest te vieren.

Biodiversiteit

Met de Bijzondere Bijenmarkt Bronckhorst organiseerde de Vooruitgang een markt met aandacht voor de honingbij en de wilde bij. Er waren producten te koop die gemaakt zijn van honing, was of pollen, materiaal voor imkers en insectenhotels. Er was informatie over de leefwijze van de honingbij en de leefwijze van de wilde bij. Alle bijen en insecten hebben belang bij biodiversiteit. Ook hierover was op deze markt informatie te krijgen.

Iedere tuinliefhebber kan een bijdrage leveren aan de leefomgeving van bijen en vlinders door een juiste plantkeuze te maken.

De afdeling Doetinchem e.o. van Groei & Bloei was aanwezig bij deze markt.
Bij onze kraam kon men jullie plantjes vinden van planten die geschikt zijn om meer bijen aan te trekken in de tuin.
Al snel waren we praktisch uitverkocht!

Ondanks de toch wel frisse noordenwind was het gezellig druk op deze informatieve bijenmarkt.