Doetinchem

Excursie naar de tuin van Nico Wissing

HELAAS AFGELAST DOOR OMSTANDIGHEDEN, het tuinbezoek dat gepland stond voor 7 augustus.

Mogelijk komt er nog een nieuwe datum voor een tuinbezoek!

Mocht je daar niet op kunnen wachten, de tuin van Nico Wissing heeft op 1 augustus open tuin van 12.00-16.00 uur, dus je kunt dan de tuin bezichtigen. De entree is € 3,50.

 

Het is een landschappelijke, romantische tuin met een oppervlakte van ca. 2,8 hectare, waarvan 3000 m² privé/siertuin. Omzoomd door beukenhagen met ca. 800 m² gemengde vaste plantenborders, een kruidenrijk grasland, tuinkas, diverse verharde en onverharde wandelpaden, een lindenloof, een ezelweide omheind door kastanje houten hekwerken, een ca. 900 m² grote natuurvijver en diverse kunstobjecten. In de open loods naast het kantoor (de ontwerpstudio) is een presentatie over het werk van Nico Wissing.

Een klaproos heeft voor tuin- en landschapskunstenaar Nico Wissing dezelfde waarde als een salvia. En de mol is net zo welkom als de distelvink in zijn proeftuin in het Achterhoekse Megchelen. Tuinieren doet hij natuur inclusief en met een groene missie.

Nico Wissing geeft op 17 januari 2022 een lezing voor onze vereniging in de Kruisberg. De titel is "Hoe kan een klimaat- adaptieve tuin er uit zien?

Deze excursie is daar alvast een mooie voorbereiding op.