Doetinchem

Leden schrijven over hun bezigheden in de tuin.......

Het is altijd leuk om te lezen waar leden van onze vereniging mee bezig zijn in hun tuin of, en dat kan natuurlijk ook, in de tuin van een ander. Het kunnen hele gewone verhaaltjes zijn, het kunnen ook leerzame verhaaltjes zijn, het kan gaan over zaaien, stekken of gewoon over het onderhoud van je tuin, het kan gaan over iemand even helpen in zijn of haar tuin.
Het kan gaan over snoeien, over oogsten in je moestuin over bemesten of over grond bewerken, over een border (her)inrichten, over planten die het geweldig doen, of over planten die niet willen wat jij wilt.......

Schrijf erover en stuur het naar info(at)doetinchem.groei.nl en wij zetten uw verhaaltje (met eventueel een foto) in deze rubriek op de website.
 

Plantjesruilmiddag Groei & Bloei Doetinchem e.o. 15 oktober 2022 in Zelhem bij de fam. Wolswijk.

Voor de 2e keer heb ik meegedaan aan de plantjesruilmiddag. Op deze middag waren plantjes, stekken en zaden te ruilen.
Ik had voor deze middag wortelstekken en zaden verzameld uit de borders van onze tuin van zowel cultuur als inheemse planten.

Op de bakjes met wortelstekken had ik stickers geplakt met de naam,  bloeiwijze, bloeitijd , hoogte van de plant; idem dit opgeschreven op de enveloppen met zaden.
Van elke betreffende plant een foto op mijn mobiel gezet. Daarnaast een foto van een bak met potjes van 9x9 cm uitgestrooide plantzaadjes najaar 2021

Mijn bedoeling van stickers en foto’s was om belangstellenden informatie te geven over planten en over de wijze van vermeerdering via zaaien en stekken, ooit daartoe geïnspireerd door een zaai- en stekcursus die ik gevolgd heb bij de biologische kwekerij De Hessenhof in Ede en verder door mijzelf in praktijk gebracht op eigen locatie.

Ik heb gemerkt dat het vooral met foto’s aanschouwelijk maken de belangstelling voor de zaden en stekken deed toenemen en wat nadere uitleg deed de rest. Dit was het ook waar ik op gehoopt had.

Ik kwam met een gevulde bak ( niet propvol )  en ging met een lege bak naar huis.

Tot slot wil ik de organisatie van deze middag bedanken voor het werk wat ze ervoor gedaan hebben en de fam. Wolswijk voor de gastvrijheid.

 

Tuingroet,

 

Gerard Tangelder

Doetinchem.