Lezing 8 maart 2021 door Marieke Nolsen: Onze op Engeland geinspireerde pluktuin

Op het landgoed Den Treek-Henschoten in Leusden bewonen Marieke Nolsen en haar gezin een karakteristiek huis. Zij hebben een prachtige bloementuin van ongeveer 1300 m² die is ingericht op de Ossenstal.

De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters.

Sinds 2016 hebben zij hun tuin vergroot met een decoratieve pluktuin geïnspireerd op Engeland. Een pluktuin voor hun zelf met heel veel dahlia's en eenjarige in de kleuren rood, zalm, oranje en roze.

Elk jaar gaan ze naar Engeland om tuinen te bezoeken en daar zie je hoe de dahlia's en de eenjarige ondersteund worden door natuurlijke constructies.Dit heeft zij op haar eigen wijze ook in de pluktuin toegepast.

Tijdens deze lezing vertelt zij hoe ze deze constructies maakt, welke dahlia's en eenjarige zij gebruikt gewoon heerlijk om een hele avond in een soort van FLOWERHEAVEN te bivakeren dan vindt ze het enorm leuk om jullie te ontmoeten in de hoop je te inspireren. Zeg, graag tot dan!

Maandag 8 maart 2021

Zalencentrum de Kruisberg, Kruisbergseweg 172 in Doetinchem