Snoeicursus en cursus vaste planten vermeerderen in 2021!

NB: Helaas, onder de huidige omstandigheden rondom het coronavirus kunnen deze beide cursussen dit jaar niet doorgaan.
We schuiven de beide cursussen door naar volgend jaar 2022

In deze tijden is alles onzeker, je weet niet wat er wel en niet door kan gaan.

Maar om toch zoveel mogelijk het gewone leven te laten doorgaan op de momenten dat het kan, hebben we samen met tuincentrum Bloemendaal besloten dat we wel een snoeicursus en een cursus vaste planten vermeerderen in de agenda gaan zetten voor in het nieuwe jaar!

Op donderdag 28 januari (theorie-- avond) en zaterdag 30 januari (praktijkdag) 2021 staat de snoeicursus gepland!

In het voorjaar moet er toch altijd weer flink gesnoeid worden in de tuin, mocht u willen weten wat wel en niet kan en hoe u dat het beste kunt aanpakken, meld u dan aan voor de snoeicursus bij tuincentrum Bloemendaal.

Ook zetten we de volgende data in de agenda voor een cursus "vaste planten vermeerderen". donderdag 18 februari (theorie-avond) - zaterdag 20 februari (praktijkdag) - zaterdag 27 maart (verspenen plantjes) en de plantjes mee naar huis nemen.

Tuincentrum Bloemendaal stelt planten beschikbaar voor deze cursus die ook net zoals de snoeicursus in hun tuincentrum wordt gehouden.

Beide cursussen worden door Theo Freriks gegeven.

Theo is gepensioneerd en voormalig hovenier en groendocent. Op een theorie-avond vertelt Theo over de verschillende manieren van het vermeerderen van vaste planten, zoals uit zaad, door scheuren, stekken en afleggen.
Op de praktijkdag worden de verschillende methodes in de praktijk uitgevoerd en nadat het tuincentrum zorgt voor de kleine plantjes, kunnen de cursisten dan zo'n 6 weken later de plantjes ophalen en in de eigen tuin poten.

De kosten van de snoeicursus zijn € 20,- voor leden en niet leden betalen € 25,-

De kosten voor de cursus "vaste planten vermeerderen" zijn voor leden € 35,- en niet leden betalen €40,-

De kosten zijn incl. koffie/thee en soep en broodjes op de zaterdagen.

Je kunt je voor beide cursussen afzonderlijk aanmelden.
Beide cursussen worden gehouden bij
Tuincentrum Bloemendaal
Rijksweg 14
6996 AC  Drempt