Doetinchem

Lezing Eric Meijer wat maakt dat een plantencombinatie werkt?

Afdeling:

Doetinchem

Datum:

20-01-2020


Kosten:

€ 5,-

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Zalencentrum de Kruisberg
Kruisbergseweg 172
7009 BN Doetinchem

Route

Eric Meijer van het gelijknamige Tuinontwerp & Adviesburo te Wageningen, gespecialiseerd in prairiebeplanting en siergrassen komt ons hierover vertellen.

Meer info:

Harmonie en contrast in de tuin. 

Welke plantgroep plaats ik naast de andere, zodat het resultaat meer is dan de som der delen?

Hoe komt ’t dat een bepaalde plantgroep soms als een grijze muis overkomt en nauwelijks opvalt in een border? Terwijl als je hem naast een andere zet hij plots gaat schitteren en een combinatie vormt die de ander laat schitteren ?

Tja, daar zeg je zo wat… In ieder geval heeft dit veel te maken met harmonie en contrast van de habitus (vorm), en kleur. Wanneer je een border inplant of beplantingsplan wil maken is dit een belangrijk aspect om mee te nemen.

Aan de hand van allerlei aansprekende voorbeelden wordt tijdens deze lezing getoond wat het effect is van planten op elkaar en welk mechanisme hiervoor verantwoordelijk is.

Wat is – als voorbeeld - het effect van een aarvorm naast een aarvorm, als je dit vergelijkt met een aar naast een schermbloem…?

Wat doet een paarse bloem naast een gele en wat naast een paarse. Kom ‘t beleven bij “1+1=3”!

Er is een kleine vorm van interactie met het publiek om dit effect te ervaren.

De presentatie is in handen van Eric Meijer, van het gelijknamige Tuinontwerp & Adviesburo te Wageningen, gespecialiseerd in prairiebeplanting en siergrassen.

Aanvang 20.00 uur