Activiteiten & Actueel

Snoeicursus in samenwerking met Tuincentrum Bloemendaal

Groei en Bloei afdeling Doetinchem e. o. organiseert in samenwerking met Tuincentrum Bloemendaal in Drempt een snoeicursus.

De cursus wordt gehouden op donderdag en zaterdag 18 en 20 januari 2018 op de kwekerij aan de Rijksweg in Drempt. Donderdagavond is een theorie-avond en op zaterdag wordt e.e.a. in de praktijk gedaan.

Snoeien doet groeien, is een oude gezegde!
Als het nieuwe jaar weer aanbreekt beginnen we toch alweer uit te kijken naar het voorjaar. Een van de eerste dingen die je als tuinbezitter zou moeten doen voor dat alles weer begint te groeien is snoeien in het voorjaar.
Vlinderstruiken. rozen, bomen en alle grote en kleine struiken, het heeft op z'n tijd een snoeibeurt nodig, maar veel mensen vragen zich af hoe het moet, wat moet er wel en wat moet er niet af....

Geef u op voor onze snoeicursus en na de theorie-avond en de praktijk op zaterdag door Theo Freriks uit Varsseveld  hebt u geleerd hoe u de planten in uw tuin kunt snoeien. Theo Freriks doceerde in zijn werkzame leven op het AOC-Oost en geeft nu o.a. al meerdere jaren samen met tuincentrum Bloemendaal en een aantal regionale afdelingen van Groei & Bloei eerdere snoeicursussen en plantenvermeerderingscursussen .


Deelnemers betalen voor de snoeicursus € 25,-, leden van Groei & Bloei betalen € 20,-, en rekent u af bij binnenkomst op de theorie-avond op 18 januari.
Tijdens de cursus krijgt u koffie en thee, en op zaterdag wordt er ook voor broodjes en soep gezorgd.

Aanmelden voor de snoeicursus kan door hier te klikken voor het aanmeldformulier.

Ook kunt u zich aanmelden bij Janke Kuiper, mail jankekuiper@planet.nl , tel. 06-51679170 of Agnes Heilijgers, mail info@doetinchem.groei.nl, tel. 0314-340304.