Activiteiten & Actueel

Lentefair 2018 in Zelhem (Velswijk)

 

Een prachtige dag voor de lentefair!

U bent er misschien ook geweest, zondag 15 april op het erf van wijn-gaard "Um d 'n olden Smid" van Alma ten Bruin en Jan Jansen werd weer de Lentefair gehouden, het was een gezellige dag!

Onze afdeling, Doetinchem en omstreken, van Groei & Bloei stond er ook weer! Een kraam met veel nummers van het blad Groei & Bloei, demonstratie bloemschikken en veel zakjes zaad om je eigen pluksla te zaaien.
En natuurlijk was de kraam ernaast door Dea Woonink, Marietje Wenting en Henna Klein Wentink, volledig gevuld door hun zelf opgekweekte plantjes. Ze hadden weer gezaaid en gestekt dat het een lieve lust was!
Ook hadden ze nog zelf gekweekte plantjes van Hans Tesson gekregen, Dus de kraam stond bomvol!
En aan belangstelling hadden ze zekerweer niet te klagen, de plantjes vonden gretig aftrek. Zoals elk jaar mag eenieder de plantjes van zijn of haar gading zo meenemen, al wordt een bijdrage in de pot voor het goede doel(Bergh in het zade l- KWF) wel op prijs gesteld.

De opbrengst is dit jaar heel goed, € 463,-

Bij deze nogmaals heel veel dank aan Dea, Henna en Marietje voor al het werk dat jullie al voor deze dag hadden gedaan en ook voor het "bemensen"van de stand de hele dag.
Ook veel dank aan Tom Woonink voor het vervoer van alle plantjes naar de wijngaard en voor alle hulp bij het op- en afbouwen. En veel dank aan Hans Tesson voor zijn bijdrage aan het plantenassortiment in de kraam.
Ook bedanken we de bestuursleden,Agnes, Cobi, Nel, Anneke en Janke voor hun bijdrage aan deze dag en aan de twee mannen die altijd trouw hun echtgenoten vergezellen en hun bijdrage leveren op deze dag, Marten Roosenboom en Eeuwe Kuiper.

Het was een gezellige en mooie dag!

 

 

meer
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL