Activiteiten & Actueel

Als de buxus wordt aangevallen...

Zeg, heb je 't al gehoord? In het zuiden moeten ze alle buxussen uit de tuin halen en afvoeren !
Ja, ik had al zoiets gehoord. Ach, het zal hier bij ons in 'toosten zo'n vaart niet lopen. Toch ? Tja, zo denk je dan al snel.
En als later blijkt dat deze groene struik - zo vaak als groene opvuller gebruikt - ook elders in 't land als broedplaats van een of ander eng beestje wordt genoemd,de buxusmot, schrok ik wel even.
De rupsen van deze mot gaan dermate tekeer dat we binnen de kortste tijd wel,,dag'' tegen de struik kunnen zeggen.
Mijn buurvrouw vond 't een mooi moment om mij maar eens met de neus op de feiten te drukken. ,,Kom eens even, buurman,'' riep ze.
Buurvrouw tilde het deksel van haar eigen groene vuilniskar op. ,,Kijk nou eens onder de dekselrand, buurman. Hoe vind je dat ?''Ik zag daar toch zeker 50 groene,rupsen over elkaar tuimelen. ,,Kijk, dat zijn ze nou, die griezels,'' fluisterde ze in m'n oor. ,,Ze maken alle buxussen helemaal kapot.'',,Tja, 't zal wel,'' reageerde ik. ,,We moeten 't er maar mee doen.'' ,,Wat? Ermee doen ?''
Buurvrouw reageerde als een gebeten hond. ,,Ik ben blij dat jij ook behoort tot de grote groep gedupeerden, die nu al die mooie struiken op moeten ruimen!'',,Ach ja, 't zal wel,'' liet ik me nog even ontvallen alvorens aan dit pittige gesprek een eind te maken. Het bleek na uitvoerige telling, dat ik daar eventjes vier buxussen in mijn voortuin had staan en ook nog eens twee in de achtertuin.
Klaar ben je ! Eentje heb ik helemaal opgeruimd,maar van de andere 5 liet ik mooi de wortels zitten en alleen de bovengrondse delen heb ik hier en daar weggeknipt.
Misschien zal ik nu worden uitgemaakt tot luiaard. Maar wie zegt me niet dat die struiken volgend seizoen vanzelf weer netjes uitlopen,zonder één zo'n vervelend beest tegen te komen ?

Ach lieve mensen, ik zeg maar: zo komen wij de zomer wel door !U allen een prettige vakantie gewenst,van:

TUINFLUITER

meer
19
Sep
herinrichting tuin achter
14
Sep
Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867