Activiteiten & Actueel

Help! Mijn tuin wordt me de baas!

Zie zo! Januari kan ons geen kwaad meer doen. Dat is dat.
Maar nu iets anders: mijn tuin heb ik eind vorig jaar drastisch aangepast.

En waarom, denkt u, moest dat gebeuren? Omdat het werk op deze plek met de zware kleigrond als voornaamste vijand me te zwaar werd. Tja, tegenover het voordeel van klei, met z'n bijzondere vruchtbaarheid, staat het loodzware spitten van deze grondsoort, ooit op deze plek terechtgekomen na weer eens een forse wateroverlast na weer eens een helse overstroming in die periode van honderden jaren her.
Na overleg met het thuisfront hebben we besloten om de grootste van de verschillende borders te laten verdwijnen. Jawel, verdwijnen. En wel op een bijzondere manier.
Met hulp van onze kinderen is die groene plek met zoveel verschillende bloemensoorten omgetoverd tot een prachtig zitje, met rondom nieuw groen.
Dat nieuwe groen moet zich nog ontwikkelen, maar dat zal snel gaan, hoop ik. De bodem bestaat nu uit grind met daaronder worteldoek, en alles omgeven door betonnen randen. Uiteraard kunnen we straks genieten van tal van nieuwe bloemen- en plantensoorten.

Ja, dat wilde ik U even laten weten.
Maar oooo, wat een gedoe vooraf, voordat je een beslissing neemt over de aanpak van dit probleem.
Het begon al met gesprekken onderling. Zoals de suggestie om de hele boel maar te verkopen en elders opnieuw te beginnen.
Nee, dat toch maar niet. Daarna de vraag: moeten we  geen stenen leggen op ons toekomstig terras?
Sommigen hadden 't over het leggen van kunstgras. Maar grind storten gaat vele malen sneller en ik denk ook dat we nu veel goedkoper uit zijn.
Hoe dan ook:  de kreet ,,help, mijn tuin wordt me de baas'' kan nu gevoeglijk in de prullenmand worden gedeponeerd.

Ik verheug me al op de lentetijd. Hoera, laat nu het tuinseizoen 2018 maar komen!  
 
TUINFLUITER
 

meer
21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien