Activiteiten & Actueel

Over Veluwse tuinen en bijenhotels.....

Zo, lezeressen en lezers !

De zomer goed doorgekomen ?
Zelf heb ik er weinig tot niets over te vertellen. Genoeg met die hitte, dat water geven. Ik ben  tot de conclusie gekomen dat 't maar het beste is om een dikke streep door de zomer van 2018 te halen. En klaar ben ik er mee.

Maar ach, het leven in de tuin gaat ondanks alles gewoon door.   
Zelf ben ik al weer bezig met het vermeerderen van mijn fuchsia-bestanden. Stekken, ja, daar kan je nu al voor het volgend seizoen mee beginnen.
Zelfs geraniums, denk ik, kunnen  zo zoetjesaan al worden vermeerderd, als daar noodzaak voor is.

Nog even iets: onze afdeling Groei en Bloei organiseerde begin augustus een busreis naar de Veluwe.
Daar gingen we op bezoek  bij  twee gerenommeerde tuinen: de Passieflorahoeve in Harskamp en later de Kijktuinen in Nunspeet.
In die laatste tuin, ondergebracht in ,,kamers'' met steeds weer andere bloeiers, viel de kennis van grote baas Leen Goedegebuure op.
Dan loop je daar rond,  je kijkt je ogen uit naar al dat bloeiende groen (alsof de temperatuur hier niet boven de 20 graden was uitgekomen) en dan zegt onze rondleider ineens: ,,De jeugd toont bitter weinig interesse in tuinen en groen.'' Oud nieuws, uiteraard, maar toch denk je soms: waar moet dat heen, straks, als wij het bijltje er bij hebben neergelegd ? Mijn idee: Dat  moet Moeder Natuur zelf dan maar oplossen !

Tenslotte nog even dit: de kogeldistel ! We kennen deze fraaie plant allemaal. Voor mij is 't een plant die ik graag zie, al was 't maar omdat-ie zoveel bijen en ander insectenvolk  trekt. Wat gebeurt er ?
Mijn vrouw komt aangelopen met het damesblad Libelle. Kijk nou eens, roept ze.
Dat moet jij even lezen. Niks voor jou ?
Het verhaal ging over een dame die was begonnen met een bedrijf dat bijenhotels verkoopt. ,,Om het uitsterven van de wilde bijen tegen te gaan,'' aldus het artikel. ,,Zeg, jij kunt die dingen ook wel maken. We hebben tenslotte zelf bamboe genoeg in de tuin staan.''

Tja zeg, daar gaat ie weer.....

Tuinfluiter

meer
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL