Stinzenplanten: vroegbloeiers van formaat!

Sneeuwklokjes, sterhyacinten, narcissen en anemonen.....allemaal bekende bloemen die ook met de benaming stinzenplanten worden aangeduid.
Het zijn altijd bol- en knolgewassen, die al tot bloei komen voordat het blad aan de bomen zichtbaar wordt.
Deze plantensoorten zijn in onze omgeving niet meer weg te denken.

Niemand minder dan Ruud Knol, lid van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische vereniging, komt ons verrassen met een uiterst interessante diaserie.

Knol neemt ons mee naar prachtige buitenplaatsen langs de Utrechtse Vecht, maar we bezoeken ook oude tuinen in Friesland, de bakermat van onze stinzenflora.
Het woord stins betekent in het oude Fries: versterkte woning.

Groeiplaatsen in midden-Duitsland, Belgie en Frankrijk komen in de serie eveneens aan bod.
We wandelen door velden van ontelbare narcissen of in Duitsland door hellingbossen waar de lenteklokjes eind februari wit kleuren.

Kortom: een voordracht van bekende planten, waaronder ook kornoelje, toverhazelaar, winterjasmijn of stermagnolia's.

Ruud Knol komt ons bezoeken op maandag 22 januari 2018, zet het vast in uw agenda!
Locatie: zalencentrum De Kruisberg, Kruisbergseweg 172 in Doetinchem
aanvang: 20.00 uur