Hans van Horssen heeft een eigen tuinontwerpbureau en een plantservice in Gorinchem. Zijn lezing gaat over het gebruik van vaste planten in combinatie met siergrassen. Aan de hand van vele mooie beelden laat Hans zien hoe bijzonder mooi en levendig deze stijl kan zijn gedurende alle seizoenen! ook zal hij foto's van zijn eigen werk laten zien, een herkenbare stijl die geinspireerd is op de "Dutch Wave".

Na de pauze krijg u een kijkje achter de schermen van de Vlinderhof. Deze tuin is ontworpen door Piet Oudolf. De Vlinderhof ligt in het Maximapark bij Leidsche Rijn aan de westkant van Utrecht. Een groep vrijwilligers heeft in het voorjaar van 2014 de tuin aangelegd en zij verzorgen ook wekelijks het onderhoud. Hans van Horssen was vanaf het begin als vrijwilliger betrokken bij de aanleg. In 2014 heeft hij samen met een oud-collega het bloembollen-plan voor de Vlinderhof gemaakt. Dit plan zal worden toegelicht en tevens worden er verschillende korte video's getoond van deze prachtige tuin.

Kortom een avond met veel sfeervolle beelden van een heel dynamische plantstijl