Activiteiten & Actueel

Dagexcursie "de Passieflorahoeve" en "de Kijktuinen"!

Zaterdag 4 augustus 2018 organiseren we een dagexcursie naar de tuinen "de Passiflorahoeve" in Harskamp en "de Kijktuinen" in Nunspeet.

De Passieflorahoeve heeft o.a. 5 vlindertuinen en is in 2016 uitgeroepen tot meest complete vlindertuin ter wereld. Sinds 2012 zijn wij een dierentuin omdat wij meer dan 7 verschillende soorten dieren (vlinders) hebben. Onze 5 verschillende Vlindertuinen vormen samen de meest uitgebreide Vlindertuin van Europa. Ze zijn samen wel 2500 m2 groot. In 2015 hebben wij ongeveer 150 verschillende soorten vlinders gekweekt (uniek op de wereld). Ons streven is om dit zo veel mogelijk uit te breiden.


Maar er is nog meer, de Passiflorahoeve beheert twee grote plantencollecties, de Passieflora's en de Aristolochia"s. De planten zijn op grond van strenge selectiecriteria opgenomen in de Nationale Plantencollectie, een belangrijk keurmerk. U vindt er meer dan 400 verschillende Passiflora’s, ruim 120 soorten Aristolochia’s, 300 Fuchsia’s en 100 Hibiscussen. Daarnaast kunt u ook genieten van tientallen andere kuipplantsoorten. In de Tropische Vlinderkwekerij mag u vooral de Orchideeënmuur niet missen en de Passiflora’s die hier in potten staan te bloeien! Neem daarnaast ook vooral even tijd voor de Subtropische Buitentuin. Naast het feit dat er werkelijk de meest prachtige planten staan is hij ook heel mooi aangelegd. Er zijn veel doorkijkje en paadjes naar weer een ander prachtig gedeelte van de tuin.

 

De Kijktuinen in Nunspeet heeft twee ha. aangelegde thematische tuinen, ontworpen door tuin- en landschapsarchitect L.J. Goedegebuure. Met veel liefde en oog voor detail zijn karaktervolle tuinen gecreëerd die elk een eigen sfeer uitstralen.
U vindt er o.a. seizoenborders, vormbomen, rozentuinen, priëlen en loofgangen, border met vaste planten op kleur, een rotstuin, een kruidentuin, moerplanten, een schaduwtuin, een grassentuin en een moestuin.
En dat is nog niet alles, ook is er een blote voetenpad en verschillende doolhoven, waaronder het grootste maisdoolhof van de noord-Veluwe! En natuurlijk is er ook een kwekerij met planten, misschien hebt u bij het zien van al dat mooi's toch behoefte om een mooie plant mee te nemen voor uw tuin.

De dag ziet er als volgt uit:

We vertrekken om 8.45 uur vanuit Doetinchem vanaf het (Sturko)parkeerterrein bij het NS-station. Na een tussenstop in Zevenaar gaan we richting de Passiflorahoeve in Harskamp. Hier zullen we met koffie/thee met gebak worden ontvangen. Verder kunt u zelf rondkijken tot 12.30, dan gaan we lunchen in deze tuin.

Na de lunch vertrekken we om 13.30 uur we naar de Kijktuinen in Nunspeet. In deze tuin krijgen we een rondleiding met een gids. Daarna kunt u nog op uw gemak zelf rondlopen en eventueel op eigen kosten koffie/thee of frisdrank kopen.

De twee tuinen zijn groot en dus u heeft ruim te tijd om alle moois te kunnen zien. In de Kijktuinen is er ook de mogelijkheid om planten te kopen.

We vertrekken om 16.30 uur weer naar Doetinchem, met een tussenstop in Zevenaar, waar we om ongeveer 17.45 uur aan zullen komen.

Wilt u mee?

Meld u dan aan via het het digitale formulier of via mail/telefoon bij Cobi Roosenboom en daarna maakt u de kosten voor uw aanmelden over op IBANnr. NL 72 RABO 0314 32 96 84

De kosten voor deze met 's morgens koffie/thee en een lunch en vervoer per touringcar kost voor leden van Groei & Bloei € 49.50 en voor medereizigers die geen lid zijn € 57,50


Aanmelden kan via het aanmeldformulier,  klik hier...........
Aanmelden kan ook bij Cobi Roosenboom tel.nr. 0316-342852 of via e-mail: cobiroosenboom@upcmail.nl

meer
19
Sep
herinrichting tuin achter
14
Sep
Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867