Doetinchem

Het was een mooi Open tuinenweekend

Er waren 20 tuinen geopend in het weekend van 6 en 7 juli 2019. Enkele tuinen waren alleen op zondag geopend.

Wij, mijn man en ik hebben de meeste tuinen kunnen bezoeken op deze dagen: ook na afloop om ze een kleine attentie te brengen en om te vragen naar hun ervaringen.

Het was goed tuinweer en de verscheidenheid van de tuinen was mooi. Prachtige kleine en grote tuinen met mooie zichtlijnen.

De afstand tussen de tuinen was deze keer groot. Het bestuur heeft het dit keer zo gedaan, omdat vorig jaar er te weinig aanmeldingen waren voor een bepaald gebied. Het was het proberen waard, al zullen er mensen zijn geweest die de afstand tussen Loil en Megchelen wat ver vonden. Anderen vonden het wel goed zo, de ene dag een deel en de andere dag het andere deel. Er was voor elk wat wils.

De mensen die de tuinen gratis hadden opengesteld waren, voor zover wij hebben gehoord enthousiast; vaak was er wat te drinken in de tuinen en werd het nodige uitgelegd over de tuin, zodat er wederzijds woordelijk aardig wat getuinierd werd. Heel leerzaam ook!

De bezoekers-aantallen liepen uiteen van 80 tot 150 per tuin en de meeste tuinenbezitters waren daar zeer tevreden over.

Gelukkig hebben we ook e-mails ontvangen van tuineigenaren met complimenten en verbeterpunten, daar zijn we blij mee en zullen daar zeker aandacht voor hebben.

Hoe volgend jaar de opzet zal zijn weten we nu nog niet, maar wat wij wel weten is; we hebben hulp nodig om het weer te laten slagen. Het zou fijn zijn als er een paar mensen uit onze vereniging de taak op zich willen nemen om een Open tuinenweekend mede te organiseren, dat zou onze taken wat verlichten.

Alle tuineigenaren die hebben meegedaan met ons Open tuinenweekend danken wij hartelijk. Hetw as leuk jullie te ontmoeten.

Cobi & Marten Roosenboom